VM-lÀger i Estland

10 04 2017

Förra veckan spenderades med landslaget i Estland för VM-förberedande trĂ€ning. Det var andra gĂ„ngen jag besökte TartuomrĂ„det. Första gĂ„ngen var i höstas, ocksĂ„ med landslaget. DĂ„ var jag trött och sliten efter en lĂ„ng sĂ€song och upplevde terrĂ€ngen otroligt tuff och vresig. Denna gĂ„ng mĂ€rkte jag att vintertrĂ€ningen gjort sitt och dĂ€rmed blev upplevelsen bĂ€ttre. Vresigt – ja, men inte alls sĂ„ illa som senast. Kanske kan det faktum att sommarens vegetation Ă€nnu inte pĂ„verkat terrĂ€ngen, men oavsett fick jag nu en bĂ€ttre bild och blev ocksĂ„ Ă€n mer taggad pĂ„ sommarens utmaningar.

LĂ€gret var vĂ€ldigt bra upplagt med 3 högintensiva tĂ€vlingslika trĂ€ningar. En över medeldistans, en över lĂ„ngdistans och en stafettrelevant. TrĂ€ningarna utöver dem var lugna, men med tydliga syften. Sammanfattningvis fick jag en vecka med vĂ€ldigt nyttig feedback pĂ„ min teknik och dĂ€r jag kunde börja jobba in de beteenden jag vill ha generellt och specifikt i VM-terrĂ€ngen. Det blev ett större misstag under medel”tĂ€vlingen”, men resten var i det stora hela vĂ€ldigt bra. Det Ă€r lyx att fĂ„ trĂ€na med och mot nĂ„gra av vĂ€rldens bĂ€sta tjejer som vi har i det svenska laget. Jag tror stenhĂ„rt pĂ„ att vi tillsammans gör varandra bĂ€ttre.

LĂ€grets andra highlights var helt klart discotoan pĂ„ cafĂ©t vid foten av Stora Äggberget. Ett hett tips om du befinner dig i den regionen. Fikan var dessutom mycket god dĂ€r jag drack te som var av sorten ”something from a tree”. Allt blir liksom mer spĂ€nnande utomlands nĂ€r sprĂ„kkunskaperna inte alltid möts helt pĂ„ mitten!

VÀl hemma igen valde jag att skippa Swedish LeaguepremiÀren i Karlskrona för att minska pÄ antalet resor (det blir tillrÀckligt mÄnga ÀndÄ). DÀrför sprang jag Lerums och Sjövallas medel- och lÄngdistanstÀvling i Floda. Bra möjligheter till att fortsÀtta jobba pÄ de tekniska beteendena.

Nu till pĂ„sk vĂ€ntar stafetthelg i Östergötland dĂ€r vi i GMOK springer bĂ„de Stigtomta och KolmĂ„rdskavlen. Blir skoj att springa stafett med GMOK-babes igen!

Även 2017 fĂ„r jag möjlighet att springa med Icebug pĂ„ fötterna och 2XU pĂ„ benen. Olx-spirit med överlĂ€gset grepp och hĂ„llbarhet nĂ€r det kommer till OL-skor samt 2XU-tights som faktiskt hĂ„ller bĂ€ttre Ă€n de flesta andra tights Ă€ven i skog eftersom de sitter sĂ„ tight och fĂ„ pinnar fastnar i tyget (som dessutom Ă€r hĂ„llbart i sig). Kompressionen som dessutom ger grym löpkĂ€nsla som ocksĂ„ Ă€r viktigt för prestationen :).

BÄde Icebug och 2XU har webshop pÄ sina respektive hemsidor sÄ in och kika pÄ Ärets nyheter! (Samarbete 2017)


ÅtgĂ€rder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: