Deluxe-sommarserie!

2 07 2015

Igår hade GMOK hand om GOF’s sommarserie etapp 3 och Micke, Jocke och jag bestämde oss för att köra ett specialupplägg. ”Varför göra det lätt för sig när man kan göra det svårt” – och extra skoj!?

Konceptet blev en knock-outmedeldistans, men egentligen utan knock out. Grundkonceptet blev knock-outsprintupplägget, men med en liten knorr. Inget kval då vi ville att alla löparna skulle få vara med hela vägen. Istället två semifinaler (eller två kval om man nu vill det) där den sammanlagda placeringssiffran låg till grund för vilken final man kvalificerade sig till (A, B, C eller D-final). Alla fick således springa 3 lopp, där starttiderna för respektive lopp låg med 40 minuters mellanrum. Vi fick totalt 80 anmälda till slut, och nästan lika många kom till start i någon av de fyra klasserna; svart lång, svart kort, röd eller gul. I svart kort och svart lång blev det 4 heat per semifinal/final med 6-10 löpare per heat. I röd och gul blev det två och ett heat.

Micke hade dessutom programmerat så att finalstartlistor kunde genereras automatiskt från resultaten av semi 1 och semi 2. Snyggt jobbat! #deluxearrangemang. 38 kontroller hängdes ut (dock ej Sportident – utan vi förlitade oss på fairplay vilket fungerade då några faktiskt diskade sig själva efter att fel begåtts! Bra där!). Målstämpling skedde dock med sportident för att vi skulle kunna använda MeOs och få tidtagningen att fungera.

Hela kvällen löpte på väldigt bra och det var roligt att arrangera en träning med så högt deltagande och så många glada miner! Antar att en och annan var riktigt trött vid hemkomst… Göteborgsterrängen är inte att leka med sånna här dagar. Att vi dessutom tajmat in första riktiga sommardagen gjorde det hela topnotch om det inte varit för alla miljoner knott som vi i arrangörsstaben fick brottas med vid start/mål.

Tack alla deltagare – hoppas ni hade en fin kväll!

Eventor-info om träningen.

2015-07-01 20.08.46

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: