Göteborg O-training 2013

24 11 2013

Igår var det dags för årets upplaga av Göteborg O-training – en träningsdag för ungdomar 13-16 år i samarbete med GMOK’s och Frölunda OL’s tävling Göteborg O-meeting.

Ca 25 ungdomar, mestadels från Göteborg, men även med deltagare från Halland, Borås och… Danmark! Jätteroligt med långväga gäster! Vi samlades i Skatås och joggade iväg till starten för första träningen som var uppdelad i 3 moment: en kompass-övning, en moment-bana med kontrollplock och korridor-OL och till sist, delen med huvudfokus: en vanlig bana där alla ungdomar erbjöds uppföljning av någon GMOK-senior. Alla ungdomar fick med sig feedback och tips. Det var delvis imponerande löpning på den svåra banan. Något som de flesta fick med sig som tips var att höja blicken lite mer.

Efter ombyte blev det spaghetti och köttfärsås innan Johan Runesson tog vid och berättade om hur han tänker när han orienterar och hur han hade genomfört uppföljningsbanan som alla ungdomar hade fått springa. Därefter blev det lite fikapaus med 2 olika sorters chokladkaka innan jag höll mitt föredrag, också med fokus på OL-tekniken. Vi försökte tillsammans identifiera varför man gör misstag och bommar och sedan vad man behöver göra för att undvika misstagen. Jag gav tips på olika typer av träningar och tänk för att få till bra OL-teknikpass som utvecklar. Jag ville också trycka på att det inte bara är bra orientering som ger ett bra självförtroende. Vänder man på det och ser till att ha bra självförtroende innan start så ger det en större möjlighet till att prestera riktigt bra. Ett bra självförtroende kan man få på många sätt, ett är att ständigt boosta sig själv med positiva saker. Både om den jag själv är, och vad jag gör.

Dagen avslutades med pass 2; en OL-bana där de fick möjlighet att direkt använda sig av de tips och råd de fått under dagen. Trots två tuffa pass kom de flesta tillbaka med ett leende på läpparna, nöjda och glada. Efter lite dusch och macka avslutade vi och förhoppningsvis får vi träffa alla dessa goa ungdomar igen även nästa år! Jag hoppas att alla som var med känner sig nöjda och kanske också har lärt känna lite nya kompisar! Bra kämpat!

6

75 4 3 2

1


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: