Nya Zeeland #1

6 01 2013

Har nu varit en dryg vecka i Nya Zeeland och man kan väl säga att det var ett jäkla bra drag att börja prestera riktigt bra under 2012 som gjorde att jag fick bli uttagen till det här!

Vi var ett gäng i svenska laget som kom ner den 29:e december och fram till den 3:e januari har vi härjat runt tillsammans och försökt hunnit se och göra så mycket som möjligt.

Vi började med lite klippklättring och träningstävling i Auckland innan vi drog vidare mot Coromandelhalvön och sprang långpass från Hot Water beach till Cathedral Cove. Riktigt läcker kustremsa! Sedan grävde vi självklart en egen pool på Hot Water Beach och lekte i vågorna! Det vart sen en ganska lång resa ner till Rotorua där vi firade nyårskvällen med thaimat och sedan tidig sömn.

Årets första dag spenderade vi i Redwoodskogen där vi sprang intervaller och vi var alla nöjda och glada att äntligen kunna springa ett helt pass i fin skogsmiljö istället för på asfalt. På eftermiddagen körde vi forsränning i bl a ett 7 meter högt vattenfall. Hur kul som helst även om det självklart var nervöst! Båten stod lodrät i fallet och sedan försvann vi alla under vattnet ett tag innan vi ploppade upp igen. Vilken kick!

Efter Rotorua drog vi ner mot Taupo där vi besökte Vulcanic Valley och Wai-O-Tapo med massa bubblande hål, surfärgade sjöar m.m. Coolt landskap som är väldigt unikt. För att hinna med så mycket som möjligt körde vi jogg i en av parkerna. Det gäller att effektivisera! Vi passerade även Huka Falls innan vi checkade in i Taupo och fick oss en lugn kväll med chirre och film (Pitch Perfect).

Den 3:e åkte vi tillsammans med nästan alla andra svenska löpare till Tongariro Crossing där vi sprang långpass mellan vulkanerna. 600 hm och en bit bort till vänster hade vi den aktiva vulkanen som fick ett utbrott för bara ett litet tag sen och till höger om oss hade vi Mount Doom där en del av Sagan om Ringen spelats in. Denna dag var den första och enda hittills som varit lite molnigt och då vi var på mellan 1100 och 1700 m ö h så var det lite kyligt. Vi åkte sedan vidare ner mot Mana där vi bor under första delen av världscupcirkusen.

Den 4:e sprang vi träningstävling igen och efter det blev det bad där vi kunde köra mini(maxi)bussen ut på beachen. Inte ofta man kan göra det och det är t o m tillåtet! Chaufför-Johanna var nöjd! Den 5:e vart det model-event och vi fick en första liten inblick i hur det kan bli på världscupsrace nummer 1 som var en medeldistans i bushig sanddyne-terräng. Då det inte finns någon gammal karta och inte så många träningskartor så blir det en liten överraskning, men det gäller att behärska det också.

Idag var alltså första världscupsraceet och jag har känt mig lite ringrostig i orienteringen senaste tiden och var lite fundersam hur det skulle gå, men gjorde mig en plan igårkväll som funkade mestadels väldigt bra. Jag fick en go känsla och kunde refokusera efter misstagen utan att stressa vidare. Gjorde en bom på en halvminut ungefär till 4:an och sen gick det minst 1:30 till 5:an där jag kom till 6:an före… Sedan lyckades jag att snurra till det på varvningskontrollen 45 sekunder. Hade vart nöjd utan den där dumma klantgrejen vid varvningen för det var bara dumt! De andra misstagen berodde ändå på att jag tolkade terrängen fel, men varvningsmissen var för att jag knappt läste kartan! Dumt, dumt, dumt! Gjorde ytterligare några smågrejer, men att fastna i lite skit det fick man liksom ta. I vilket fall som helst så slutade jag 7:a 2:50 efter Helena som vann! Så placeringen var ju bra trots alla dessa misstag! Det ger trygghet till framtiden. Gött att Sverige plockade hälften av topp 8-platserna i både dam- och herrklassen!

Nu blir det en lugn eftermiddag och kväll för att ladda för morgondagens sprintkval. Det startar vid 13:00 lokal tid och alltså 01:00 hemma i Sverige!

Seeeehr schööööööön!

Blandad kompott bilder: 1. Sola? i Auckland. 2. Fast i tävlingsområdet. 3. Utsikt på östkusten. 4. Cathedral Cove. 5. Living the dream. 6. Bada i egen pool. 7. Nyårsmiddag. 8. Tove é busig. 9. Hej-å-hå-landskap. 10. Huka Falls. 11. Vulkan. 12. Hopp framför Mount Doom. 13. Häng på träningstävling. 14. Guld-Helena. 15. Toppen i herrklassen.

Kopia av NZ 033 Kopia av NZ 040 Kopia av NZ 044 Kopia av NZ 055 Kopia av NZ 076 Kopia av NZ 083 Kopia av NZ 093 Kopia av NZ 107 Kopia av NZ 120 Kopia av NZ 146 Kopia av NZ 150 Kopia av NZ 154 Kopia av NZ 159 Kopia av NZ 175 Kopia av NZ 183


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: