Lucka 9: Långpassfika

9 12 2012

Söndagen började som de flesta andra söndagar under vinterhalvåret – med långpass.

Denna gången tog vi Blå Express mot Gråbo och hoppade av vid Rågården och började vår färd hemåt. Över Partille-Gunnilse-kartan där JVM lång gick 2008. Långt. Tufft. Rått. Men i fint sällskap! Älskar att kunna springa, prata och fnissa samtidigt.

Vi insåg att det skulle ta tid idag, men vi tänkte att vi njuter av det fina området på den sidan dalen så länge vi kan och valde därför att inte korta där. Efter 90 minuter klev vi ur skogen och nådde Paradiset där vi besökte Vintergatan. Där fick vi det bästa depåstoppet i form av varm saft och nybakt julgodis. TACK Familjen Sellgren! Hur värt som helst.

Från Paradiset sprang vi sedan via Himlastigen nedåt. Var hamnar man då? Man kunde tro att det skulle börja bli varmt för att vi nådde Hades regioner, men som väl var blev det ”bara” Partille Centrum och det var fortfarande kallt. Vi insåg att 9km-banan som vi hade kvar via x antal brantpassager upp på Björnåsberget via Björnekullarna fick vänta till en annan dag, Istället sprang vi upp genom Finngösa och jag fick beskåda huset på Carlsteins väg där jag är uppväxt och fick passera pulkabacken som än en gång fått snö. Att den kändes som världens brantaste när man var liten och att den nu sprintas upp för med ett 5-tal långa steg ger bara en sån där varm känsla i kroppen av goda barndomsminnen. 

Vi sprang förbi familjen Persson på Kullegärdet, men tyvärr hade Lussebullsbaket inte riktigt kommit igång än, men det kanske var tur… 🙂

Vi rullade hemåt och klockade in på fina 2:20. Fick gå direkt till tvättstugan och tappa upp en hink varmt vatten att doppa skorna i. Annars hade det vart lögn att få upp skosnörena. Men det hör liksom till.

Bild

Fika hos Sellgrens. Snyggare har ingen varit. 


Åtgärder

Information

One response

10 12 2012
Bodil

Låter ju hur gött som helst! Jag får komma igång så att jag också kan vara med på sådana njutarpass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: