Lucka 4 – Motionsorientering

4 12 2012

Motionsorientering har funnits 2 år i Göteborg och vi har totalt erbjudit 20 tillfällen. Alla på samma plats. Samma tid. Flera veckor i rad.

2011, första året, snittade vi 68 deltagare (uppskattat till 62% ”klubblösa”) och 2012 snittade vi dryga 91 deltagare (~66% klubblösa). Som mest på ett tillfälle har vi haft 125 deltagare.

Konceptet är enkelt. Enkelt är just ledordet. Enkelt att delta – enkelt att arrangera. Motionsorientering är till för att långsiktigt locka fler till orienteringen. Fler medlemmar i klubbarna och på tävlingarna. Motionsorientering står för en möjlighet till att alla ska kunna prova på ”riktig” orientering, utan att första gången behöva leta sig fram till en klubb. Motionsorienteringen gör orienteringen synlig, tillgänglig och öppen!

I Göteborg har vi haft ett samarbete mellan 5 klubbar. På det sättet har vi tillsammans kunna marknadsföra vår gemensamma aktivitet. När målet är att rekrytera helt nya personer till orienteringen så handlar det inte om i vilken klubb de hamnar i utan att de hamnar i en klubb. Det är viktigt.

Igår hade jag samlat alla Göteborgsklubbar (med undantag för 3) till ett möte där vi diskuterade hur vi kan utveckla Motionsorienteringen och hur vi tillsammans kan jobba för att få orienteringen i Göteborg att växa och bli större. Mycket handlar om att göra något ännu bättre av det vi redan har. Omformulera lite och samla allt under en och samma portal som kan göra det enkelt att hitta fram till orienteringen. Mötet bjöd på stor entusiasm och jag tror vi är något bra på spåren. Jag hoppas Göteborgarna är villiga att hänga på!

Video om Motionsorientering i Göteborg.

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: