NORT – So far.

3 09 2012

Nordic Orienteering Tour stage 1, 2 – Holmenkollen, Oslo, Norge – CHECK.

Och jösses, vad bra det gått! Ligger 4:a totalt – 6 sekunder från andraplatsen. Nyp mig i armen! Inledde med ett mycket bra kval på sprinten. Skogssprint, downhill. Passade mig bra. 5:a, dryga 30 sek efter. 4 svenskor bland de 6 bästa. I finalen sprang jag bra. Rätt vägval i princip överallt, men tog helt slut sista minuterna. (Tappar 20 sek på sista 2,5minuters löpning – inte bra.) Men blir 10:a, bara sekunder från en topp 6-placering. Några bonussekunder insamlade.

Morgonen efter de två tuffa sprintloppen så var det medeldistans i också det tuff fysisk terräng. Blir 4:a, bara 5 sekunder från 3:eplatsen och mitt bästa världscupsresultat någonsin – med råge (10:a var bäst innan).

Nu är vi i Göteborg. Imorgon väntar Knock-outsprint vid Eriksbergskranen. Startar 10:45 i kvalet. De 24 bästa går vidare till semifinal som löps i 3 heat med 8 i varje. Då är det masstart. Först imål gäller. De två första går direkt till final. Sedan är det de 2 bästa tiderna av alla resterande. Bonussekunder att hämta. Fight man mot man. Blir en grym utmaning! Semifinalerna är på samma plats som kvalet med start från 16.10. Finalerna löps kring kl 18. Be there!

Tävlingarna går även på SVT Play (om du är lat och inte orkar åka dit och heja live!).

Tidernas D20-glipa. Ska nåla tröjan i byxorna imorgon. Tungan rätt i mun iallafall!
Foto: SOFT


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: