Världscupfinal Schweiz

7 10 2011

Lördag morgon och medeldistans. 5,5km och relativt tidig start för mig. Var otroligt sugen på att äntligen på släppa loss och känna att jag får chansen på riktigt (ingen sjukdom som sätter stopp). Lyckades också samla tankarna, hamna i rätt mode och fokusera på rätt saker.

Lite stressad ut från startpunkten, men höll mig till planen och tog mig tid. Liten miss till 3:an och i utgången från 5:an annars rullade inledningen på mycket bra. Tryckte på när det blev mer lättlöpt och hade bra framförhållning. Gör en liten miss på 9:an och även 13, men i övrigt är det bra. Blir väldigt trött på ängarna på slutet. Fastnar dessutom i ett elstängsel och får två rejäla stötar vilket inte kändes helt optimalt när kroppen redan är väldigt trött. Tycker kanske att det låser sig lite i huvudet på mig på de sista utförslöporna där jag borde pressat på än mer likt jag gjorde på Swiss O Week etapp 6, men samtidigt är det svårt att säga för jag tror ändå jag gjorde mitt bästa där och då. Vinner spurten i alla fall.

Slutresultatet blir en 10:eplats, mitt bästa i världscupsammanhang (som tidigare var 12:a på sprintfinalen 2009) och jag var ca 3:47 efter Tove som vann. Var förövrigt 4:e svenska. Konkurrensen är hård! 🙂

Mitt andra mål var ju såklart att kvalificera mig till den avslutande sprinten där de 40 bästa i den totala världscupen får springa (de 40 bästa som är anmälda vill säga), men det såg mörkt ut. Hade behövt några poäng till och det hade jag fått om jag sprungit några sekunder snabbare på medeln… Blev lite räknande och dividerande med Anneli och de andra och troligtvis skulle jag hamna precis utanför. Det var bara Lenas kalkyleringar som sa att jag skulle komma med. Och… det gjorde jag ju! Fick sms om att jag var med i startlistan och att även Sara som var några poäng efter mig kommit med. Jubel och glädjefnatt i svensklägret! Kändes hur skönt som helst!

På söndag var det alltså dags för världscupfinal i sprint i La-Chaux-de-Fonds och jag kände att jag hade en bra bild av vad som väntade. Fantastiskt är också att vi hade 9 svenska tjejer på startlistan (hade varit 10 om Linnea inte stukat foten) och 8 killar. Amazing. Världens bästa landslag on tour.

Startade 3:e först och hade planen klar. Genomförde den mycket bra om än att jag missade en gata till sista kontrollen och fick springa lite längre väg. Får sitta i ledarsoffan ett tag, men slutar på 13:e plats blott 47 sekunder efter Minna Kauppi som vinner. Jag har successivt minskat avståndet till segraren för varje sprint jag sprungit i år. Känns härligt! Blir även här 4:e bästa svenska.

Sammanfattningsvis blev det en mycket positiv helg med bra prestationer från min sida både resultat och genomförda lopp. Känns väldigt skönt att jag börjar hitta rätt även när det gäller.

Karta medeldistans.
Karta sprint. (OBS! på våra tävlingskartor är det inte ritat olivgrönt i parken till K11, plus att K14 satt på hushörnet.)

Foto: RUNPIX – Peter Holgersson

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: