Scweiz del 8 – Avstickare till Bern med VM-förberedande sprint

16 08 2011

På tisdag morgon bestämde jag mig för att det skulle bli en trip till Bern, men innan det hann jag med ett pass till i Reckingen. Sprang iväg tillsammans med Elin och Gurra som skulle åka ett lugnt klassiskt rullskidpass, men det började ju nedför och då kan man säga att jag fick ligga på lite i löpningen…

Fick jaga för att komma ifatt, men när det gick uppför kunde jag springa lite lugnare. Sprang i alla fall ett litet tag med dem innan jag var redo för löpskolning. Alltid skoj att köra löpskolning, me like. Sedan sprang jag tillbaka till huset för att packa och käka lunch.

Hade ju alltså blivit inbjuden till att vara med på svenska sprint-vm-lagets sista förberedande sprint. Hann dock inte till kvalet utan kom lagom till finalen i Thun. En riktigt mysig stad med otroligt mycket folk i rörelse. Startade först och banade väg. I en gränd till 2:an stod en läskig bulldog eller jämförbart och först var jag på väg att vända, men så såg jag att ägaren stod där också och bad honom snällt flytta hunden. Sedan fick jag ställa upp en kontroll som ramlade 2 ggr när jag stämplade den. Tappade också tid på ett ställe där jag kom ut i världens trafikkaos med massa poliser och sprang in i fel gränd och fick runda ett hus extra. I övrigt gick det riktigt bra, tog rätt vägval och matchade Lena, Helena och Linnéa hela tiden. Jätteroligt! Och också kul att träffa svenskarna (om än bara sprintarna). De såg riktigt taggade ut på vad som väntar dem och jag blev riktigt avundsjuk. Det liksom lyste om dem att VM snart skulle löpas. Vilken häftig utmaning! Också roligt att jag kände mig så himla välkommen att vara med. Detta pass gav mig mycket energi!
.

Efter sprinten hängde jag alltså på Jonas till Bern där det blev några dagar med träning och sightseeing. På onsdag körde vi ett löppass upp på Gurten (eller vad det heter) och utsitkstornet där. Fick en bra överblick över hela Bern med omnejd. Upp där var det ca 300hm som plockades direkt (tror inte det gick en meter utför från dörren – eller jo, när vi passerade ner i trappen och tunneln under rälsen – annars var det 25 minuter uppför inkl trapporna upp  i tornet), men utsikten var som sagt fenomenal. Därefter blev det löpning nedför (men självklart skulle det tas en extra backe också…). Det vart en fin runda! Efter blev det en titt på stan som är så jävla fin ju! Brukar inte bli sådär jätteupphetsad (bara lite) över byggnader och sån shit, men det här, det var fint! Tog också en titt på björnarna i stan varav en liten nalle var rätt kul att se på. Han skulle riva ner träd och ha sig. Djur är fascinerande och jag ser fram emot familjeresan till Tanzania under nyår!

På kvällen såg jag Inception för första gången och jag trodde att den skulle vara tung och komplicerad och att man skulle bli tvungen att se den flera gånger, men icke, den var bra från start och jag hängde med hela vägen ;).

Dagen efter sprang vi intervaller med Silje som skulle toppa formen för VM-sprinten på tisdag! Vi körde 5x3min med 1min vila på platt underlag (ja, det finns platta områden även i Schweiz). Tryckte på fint och vi hade hög fart! Därefter åt vi lunch tillsammans i Siljes nya våning och efter det blev det glass på stan. Mmm mm mmm! Just det, glömde att vi badade i älven efter intervallpasset. Hoppade i varm i kroppen och tänkte att detta var ju skönt, men efter några sekunder började det isa ganska bra i både händer och fötter och vi skulle ju flyta med i 10min och jag tänkte att det skulle bli en plåga, men man vande sig ganska snabbt och det var en upplevelse. Tittade man åt sidan såg det ut som om man simmade jättefort. Sedan fick man ta tag i räcken för att ta sig upp ur strömmen. Jag frågade vad som hände om man inte tar sig upp utan fortsätter att flyta med och så skulle man visst fastna i turbinen vilket lite turister gör varje år, men det bryr man ju sig inte om. Hm, de har humor de där schweizarna 😉

Vad gjordes mer? Åt massa god mat! 😀 Jag har blivit så bortskämd med att inte ha behöver laga nåt nämnvärt med mat de senaste två veckorna att jag kanske fortsätter bo hemma ett tag.. 😉 Har fått storspö på Mario Kart också så jag får allt hem i öva lite nu i höst när det inte blir så mycket annat gjort.

På fredag lunch tog jag i alla fall tåget tillbaka till Reckingen efter några härliga högsommardagar i Bern!

 

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: