Schweiz del 3: Heeeeelt fantastiskt!

16 08 2011

Tredje etappen, Vorab. Arena 2562 meter över havet i ett kargt landskap och så nära månlöpning man kan komma. Översta delen var bara klipphällar, lösa sten och SNÖ/glaciär (som var redovisat på kartan!).

Nästa del var lite mer lättlöpta klippområden och så längst ner på banan var det gräsbevuxet. En riktigt rolig bana med många kontroller och något helt unikt i orienteringssammanhang. Kan säga att den höga höjden gjorde sig ganska ordenligt påmind (och kanske även den lite slitna kroppen), men jag sprang ännu en etapp i okej fart, men utan att plåga mig.
Karta utan GPS.

Efter denna njutning (fick dessutom njuta i 6 timmar  där uppe då Elin och pojkarna startade senare än vad jag gjorde) så åkte vi ner och besökte ”Schweiz finaste sjö”, Crestasee. Och Ja, den var fin. Låg på en flytbrygga mitt ute i sjön (som visserligen inte var så stor, sjön alltså), men ändå såg man botten klart och tydligt. Riktigt häftigt! Sedan blev det lite grilltime där Philipps brorsa och en kompis gästade också. En kompis som berättade om världens Sverigetripp han gjort en gång och lyckades klämma fram till suspekta svenska ord här och var, men nej nej, svenska kunde han ju inte. Eller kunde han? Några dagar senare fick vi veta att han minsann bott i Sverige och studerat och pratade bra svenska. Grundlurade? Jo, tack. Blev i alla fall ännu en härlig kväll i mycket gott sällskap! 🙂 Efter denna kväll lämnade Ralf kollektivet och flyttade till sitt feriehus istället.

Men om vi ska sammanfatta Schweizvistelsen hittills så är det med orden ”heeeelt fantastiskt”. Naturen – check. Orienteringsupplevelsen – check. Boendet och omhändertagandet – check. Kan bara höja allt till skyarna.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: