Inspiration.

18 07 2011

”Man springer tills man blir trött. Så enkelt är det.” Och som han sprang. 4:a på JEM är bra! Likaså svenska damlandslaget i fotboll. Underpresterade rejält i semifinalen, men vände och vann bronsmatchen med en jäkla kämpaglöd.

Lyckan när Shelin sätter bollen i mål. Besvikelsen när Frankrike reducerar. Frustrationen när Öqvist får rött kort efter ömsesidigt bråk med Bompastor. Känslan av trötta kroppar när matchen går in i sista 10 minutrarna. Glädjen när Hammarström sätter en riktig pärla efter ett bollnummer som heter duga. Snacka om att ta sig ur avgrunden och underprestationen till att göra något riktigt riktigt bra.

Apropå något riktigt bra och fotboll. VM-finalen igår mellan Japan och USA. Alltså jag tänkte flera gånger – vilken jäkla bra match. Det var tempo. Det var målchanser. Det var mål. Det var kvitteringar. Det var vilja. Det var fair play.

Det var knappt en enda filmning på hela matchen och hade det varit herrfotboll hade man slängt sig hit och dit för att fiska frisparkar. Läste i tidningen dagen efter semifinalen där Hanna Ljungberg och jag tror att det var Torbjörn Nilsson uttalade sig. Svenska damerna behöver finslipa på taktiken vilket jag bitvis kan hålla med om, men att det skulle handla om att tänja på gränserna och lära sig filma är en annan sak. Visst att man kan vinna matcher på det, men är det rätt? Nej, frispark/straff får man om man blir kapad eller tacklad ojuste och man ska göra sitt bästa för att ändå hålla sig på benen och fortsätta jaga boll. Många lägen, under de matcher jag sett, tycker jag har kommit när en anfallare fortsatt jaga boll och få till ett avslut än att slänga sig i förstaläget när de möts av lite kroppskontakt med en försvarare.

Men vilken underhållande match!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: